Er zijn veel boeken geschreven over efficiënt werken. Ook over de werking van het brein is veel te vinden. Heel interessant. Ik verslind deze boeken. Maar ja, het is dan ook mijn vak.

Zo ook dit boek van Rick Pastoor: Grip – Het geheim van slim werken. Ik vind zijn invalshoek goed omdat hij veel aandacht heeft voor het plannen in een agenda en prioriteren. Zodat je doet wat belangrijk voor je is. Hij beschrijft hoe hij het zelf gedaan heeft. Dat maakt het persoonlijk en daardoor prettig om te lezen.

En nu: maar gaan doen dan?

Goed boek om toe te gaan passen. Maar dat  Rick Pastoor dat gedaan heeft wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen dat zo maar kan. Hoe goed dit boek ook geschreven is. Lezen is niet hetzelfde als doen. Ik kan me voor stellen dat je er tegen op ziet om dat zelf uit te vinden. Wil je ook graag zo efficiënt als Rick worden? Maar ben je bang dat je de discipline niet hebt? Of dat je het fout doet? En hoe moet het dan met ruimte voor creativiteit?

Dan is een online training dé oplossing. Elke week een uitleg met een oefeningen. Opdrachten die je helpen het je eigen te maken. Net zolang tot het een gewoonte is geworden. En je helemaal vanzelf ook lekker efficiënt aan het werk kan.  Je combineert structuur en creativiteit. Een uitgebreide training maar ook makkelijk te doen en in te passen in je vast al drukke leven.

Bekijk hier de training