Ruimte voor creativiteit – online training

 • Praktische online training
 • Inspirerende opdrachten
 • Video en audio lessen

 • Wekelijkse motivatie mail

Wil je graag elke dag creatief zijn? Zorg voor ruimte en je creativiteit gaat stromen. Ruimte is een plek waar je kan werken, die inspirerend en praktisch is. Maar ook ruimte in je hoofd, zodat je in een flow kan werken. En natuurlijk ruimte in je planning, zodat je ook tijd hebt voor je creatieve projecten. Wil jij dat graag voor elkaar hebben, zodat jij voortaan elke dag creatief bent?

€ 89,= incl. BTW

Samenvatting training Ruimte voor creativiteit

Ruimte – een plek om te creëren

Heb jij een plek waar je aan je creatieve projecten kan werken? Of ligt je bureau of atelier vol met spullen die er niets mee te maken hebben. Heb je eigenlijk wel een plek? Hoe geweldig zou het zijn om een plek te hebben die inspireert en praktisch is? Zodat je wanneer je wilt meteen aan de slag kunt?

Ontdek welke werkplek bij jouw creativiteit past en maak daar ruimte voor.
Ondersteun het creatieve proces zowel inspirerend als functioneel.

Ruimte in je hoofd – focus en flow

Je hebt aandacht en focus nodig om creatief te zijn en om aan een mooi project te werken. Ben je vaak te moe of makkelijk afgeleid om ergens aan te beginnen? Of vind je het lastig om ergens mee verder te gaan? Denk je wel eens: had ik maar een hele dag om aan mijn project te werken?

Leer alles over focus en energie en ontdek dat je minder tijd nodig hebt dan je denkt. En ervaar hoe fijn flow is.
Als je het maar slim aanpakt.

Ruimte in je tijd – planning

Een beetje praktische aanpak is wel heel handig om ook echt iets voor elkaar te krijgen. En voldoende tijd in je agenda helpt ook. Weet je soms niet waar je moet beginnen en gaat het alle kanten op? Dat is helemaal niet erg. Maar op een bepaald moment is het handig om je creatieve ideeën om te vormen tot praktische plannen.

Dat geeft precies de structuur die je nodig hebt om ook echt resultaat te bereiken. En je creativiteit blijft gewoon stromen.

Heel veel creatieve mensen hebben deze ruimte niet. Zodat hun creatieve flow helemaal niet (meer) tot bloei komt. En dat is toch zonde? Leer hoe jij ruimte krijgt voor jouw creativiteit in deze online training.

Inhoud van de training

 • In en uit zicht
 • Warboel en energie
 • Opruimen volgens de Pronk Academie
 • Inrichten
 • Een mooie werkruimte
 • Wat heb je nodig – ontdek jouw ruimte en neem deze plek in
 • Structuur die werkt
 • Mind opruimen
 • Methoden voor meer focus en aandacht
 • Nooit meer een (writers)block
 • Tijd maken in je agenda voor wat voor jou belangrijk is
 • Praktische plannen maken
 • Manieren om aan het werk te blijven en je creativiteit levend te houden
 • Methoden om uitstelgedrag en faalangst aan te pakken
 • Hoe leer je van jezelf en gaat het steeds beter

De trainer

De trainer van Ruimte voor Creativiteit is Judith Pronk. Zij is één van de oprichters van de Pronk Academie. Zij is professional organizer, business analist en project manager. Als professional organizer weet zij hoe je efficiënt werkt op een fijne manier en als project manager ziet zij hoe je dat kunt organiseren. Zij heeft zich gespecialiseerd in het maken van ruimte voor creativiteit in je leven. Want structuur hoeft creativiteit helemaal niet in de weg te staan. Niet wachten op inspiratie maar aan de gang met je creatieve projecten. Met energie en flow. Zij is zelf creatief aan het werk bij de Pronk Academie maar ook met Art Journaling (@JudithPronkCrea).

De Pronk Academie

De Pronk Academie is dè plek voor creativiteit en inspiratie in je leven.  Artikelen, waardevolle tips en boeiende trainingen. Jouw nieuwe leven begint hier.  Met de Pronk Academie ga je dromen realiseren, grenzen verleggen en ruimte maken voor creativiteit.  De Pronk Academie is opgericht door de twee zussen Katja Pronk en Judith Pronk.

En verder:

 • Elke week leuke en inspirerende opdrachten
 • Je bepaalt zelf wanneer je begint en wanneer je de lessen volgt
 • Wekelijkse motivatie mail met extra tips
 • Voorbeelden en checklists

€ 89,= incl. BTW

Hoe werkt het?

Als deelnemer van deze training krijg je na je aanmelding een account met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan je altijd inloggen in de trainingsomgeving. Je krijgt ook meteen een bevestigingsmail. Daarin staat de link naar je online training. Dat is een pagina met alle lessen die bij je training horen.
Je kunt de online training gewoon op je eigen computer, tablet of smartphone volgen. Je kunt voor altijd (nou ja, zolang de Pronk Academie bestaat) inloggen en de lessen volgen.
Je krijgt elke week een mail waarin een toelichting staat over de les die je gaat doen. Het idee is dat je elke week een les volgt en de opdrachten doet. Je mag wel langzamer of sneller hoor. Maar we sturen deze mail als “stok achter de deur”. Want we willen heel graag dat je de hele training volgt en straks alle ruimte hebt voor jouw creativiteit!

Judith, het stroomt aan ideeën voor mijn werkkamer!

Het resultaat was dat ik een volledig nieuwe werkplek heb gemaakt, zaken die daar niet bij hoorden een andere plek in huis heb gegeven en projecten waar ik mee bezig ben in het zicht heb. Dat inspireert me. Ook mijn nieuwe werkplek die ik binnenkort ga inrichten, pas ik toe wat ik van Judith heb geleerd.Ik raad de training van harte aan, zeker als je op zoek bent naar een nieuwe richting in je werk of je persoonlijke leven. Het heft blokkades op en laat energie stromen.Ik heb mijn werkkamer veranderd in een inspirerende studio met de training Ruimte.

profile-pic
Frederika
uit Giethoorn

Positieve blik op creativiteit

Hoewel ik nog niet helemaal klaar ben heeft deze training me enormm geholpen om de afgelopen maanden de positieve blik op verbouwing en verhuizing te krijgen en te behouden. Over 10 dagen ga ik verhuizen en er moet nog veel gedaan worden. Maar ik ben er klaar voor.! Over een week of wat als alles op z’n plek is doe ik de cursus nog een keer en dan met echte creativiteit voor ogen! Prima

profile-pic
Barbara

Het resultaat is echt verbazend

Jouw tip over verticale stapels vond ik nuttig, maar helemaal te gek was jouw inbreng over de plaats van mijn werktafel. Die heb ik nu aangepast en het resultaat is echt verbazend. Daarmee heb je me over de streep gehaald om me voor je basispakket in te schrijven. Ik ben erg benieuwd naar wat ik nog allemaal ga ontdekken. Alvast hartelijk dank.Over de proeflessen.

profile-pic
Els Dumez-Blocken
uit Sierentz (Frankrijk)

De creatieve luiken worden echt opengegooid. Je moet het vooral ervaren.

Natalie had als doel voor haarzelf geformuleerd: een eigen atelier om ongestoord te schilderen en de spullen laten liggen zonder dat het gezin er last van heeft, of andersom. Er kwamen allerlei plannen en suggesties langs tijdens de training. Maar niets was haalbaar. Dan maar doorgaan met passen en meten in huis.Maar toen was er de oplossing: een met eigen handen, en die van veel vrienden en haar partner, gebouwde blokhut. Het was drie maanden na de training. Natalie straalde, en terecht. En ze zei dat dit voor 100% was toe te schrijven aan het volgen van The Artist's Way training. Volgens ons is het voor 100% toe te schrijven aan haar eigen doorzettingsvermogen, creativiteit en energie, maar ik wil best toegeven dat The Artist's Way haar in de juiste richting heeft geduwd. Wat een resultaat.(Natalie deed mee aan de trainingen The Artist's Way en Ruimte voor Creativiteit)lees de blog van Katja over het effect van The Artist's Way op Natalie's leven.

profile-pic
Natalie
Boswachter

Ik heb er erg veel aan gehad en ben elke dag blij met de ruimte die ik heb gecreëerd

Bij mijn cursus The Artist's Way was er ook de mogelijkheid om een Ruimte voor Creativiteit workshop te doen, deels gebaseerd op The Artist's Way.De workshop overtrof mijn eventuele verwachtingen: een hele leuke mix van theorie en praktijk met echt hele praktische tips. Vooral het Feng Shui-onderdeel was een ware eyeopener. De grootste uitdaging was na afloop van de workshop: ging ik er ook echt iets mee doen? Door de inspirerende inhoud én het enthousiasme van Judith heb ik dat inderdaad gedaan. De tips heb ik toegepast, sommige spullen verkocht of weggeven. Dat maakt de pijn van het afscheid nemen een stuk minder (tip uit de workshop).Ik heb er erg veel aan gehad en ben elke dag bij met de ruimte die ik heb gecreëerd door kritisch te kijken of ik dingen echt nodig heb.Ik kan het echt iedereen aanraden om deze letterlijk verfrissende training van Judith te volgen.

profile-pic
Marije Keizer
Communicatieadviseur Sociaal Domein

€ 89,= incl. BTW

eerst uitproberen?

wat is er nog meer?