The Artist's Way

 • Praktische online training
 • Videolessen en podcasts
 • Julia Cameron's methode  online bij de Pronk Academie
 • Inspirerende opdrachten
 • Wekelijkse motivatie mail 
The Artist’s Way is een methode ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar meer creativiteit en inspiratie in werk en dagelijks leven. Of op het punt staan om een belangrijke stap te zetten en nog niet helemaal scherp hebben hoe dat het beste aangepakt kan worden. De training bij de Pronk Academie helpt je jouw energie (opnieuw) aan te boren, blokkades te herkennen en vooral ze op te ruimen.  Een training die jou dat duwtje geeft dat je nodig hebt.

Ontdek en herstel jouw creatieve zelf. Vind nieuwe inspiratie met The Artist’s Way-training en sla verrassende paden in.

89,= incl. BTW

Samenvatting training The Artist's Way

Transformatie in 3 maanden

Met The Artist’s Way leer je in 3 maanden hoe je jouw creativiteit blijvend kunt inzetten. Je leert grenzen te verleggen en grote beslissingen te nemen. Je weet welke dromen je wilt realiseren en hoe je dat vervolgens doet. En je leert dat vanuit zelfvertrouwen te doen.

Vol energie, opgeruimd en met een nieuwe mindset durf je grote stappen te zetten.

De trainer

De trainer van The Artist's Way is Katja Pronk. Zij is één van de oprichters van de Pronk Academie.  Zij is yogadocente en coach . Katja weet alles van het effect van dagelijks schrijven, het herkennen van overtuigingen en het laten stromen van nieuwe energie. Katja kan scherp analyseren. Zij heeft jarenlang ervaring als The Artist's Way coach en met het begeleiden van The Artist's Way groepen. 

Zij is zelf creatief aan het werk bij de Pronk Academie met het schrijven van artikelen

De Pronk Academie

De Pronk Academie is dè plek voor creativiteit en inspiratie in je leven.  Artikelen, waardevolle tips en boeiende trainingen. Jouw nieuwe leven begint hier.  Met de Pronk Academie ga je dromen realiseren, grenzen verleggen en ruimte maken voor creativiteit.  De Pronk Academie is opgericht door de twee zussen Katja Pronk en Judith Pronk.

Jouw nieuwe leven begint hier

Inhoud van The Artist's Way  Online training van 12 weken

3 maanden lang online lessen

En verder:

 • Het boek "The Artist's Way" van Julia Cameron - gratis
 • Wekelijkse video en audio lessen van Katja Pronk 
 • Elke week leuke en inspirerende opdrachten
 • Je bepaalt zelf wanneer je de lessen volgt
 • Wekelijkse motivatie mail met extra tips 
 • Voorbeelden en checklists

The Artist's Way Online

89,= incl. BTW

Hoe werkt het?

Als deelnemer van deze training krijg je na je aanmelding een account met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan je altijd inloggen in de trainingsomgeving. Je krijgt ook meteen een bevestigingsmail. Daarin staat de  link naar je online training. Dat is een pagina met alle lessen die bij je training horen. Je kunt de online training gewoon op je eigen computer, tablet of smartphone volgen. Je kunt voor altijd (nou ja, zolang de Pronk Academie bestaat) inloggen en de lessen volgen.
Je krijgt elke week een mail waarin een toelichting staat over de les die je gaat doen. Het idee is dat je elke week een les volgt en de opdrachten doet. Je mag wel langzamer of sneller hoor. Maar we sturen deze mail als "stok achter de deur".  Want we willen heel graag dat je de hele training volgt en straks alle ruimte hebt voor jouw creativiteit!

Reviews

profile-pic
Natalie Boswachter

De creatieve luiken worden echt opengegooid. Je moet het vooral ervaren.

Natalie had als doel voor haarzelf geformuleerd: een eigen atelier om ongestoord te schilderen en de spullen laten liggen zonder dat het gezin er last van heeft, of andersom. Er kwamen allerlei plannen en suggesties langs tijdens de training. Maar niets was haalbaar. Dan maar doorgaan met passen en meten in huis.
Maar toen was er de oplossing: een met eigen handen, en die van veel vrienden en haar partner, gebouwde blokhut. Het was drie maanden na de training. Natalie straalde, en terecht. En ze zei dat dit voor 100% was toe te schrijven aan het volgen van The Artist's Way training. Volgens ons is het voor 100% toe te schrijven aan haar eigen doorzettingsvermogen, creativiteit en energie, maar ik wil best toegeven dat The Artist's Way haar in de juiste richting heeft geduwd. Wat een resultaat.

(Natalie deed mee aan de trainingen The Artist's Way en Ruimte voor Creativiteit)

lees de blog van Katja over het effect van The Artist's Way op Natalie's leven.

profile-pic
Barbara

Stimulerend en inspirerend

Ik heb al jaren The Artist Way in de kast staan. Ik struikelde steeds ergens halverwege. Ik vind de opdrachten uit de proeflessen heel stimulerend en inspirerend. Ik heb me nu eerst ingeschreven voor de waterverf cursus van Siegfried Woldhek. Via hem kwam ik op jullie site. Voorjaar 2021 ga ik vast bij jullie terugkomen voor een van de twee (of misschien wel allebei) cursussen van de proeflessen.

profile-pic
Conny Plomp SchrijfPassie

Mijn creatieve leven

Ik ben na de cursus The Artist's Way minder uren gaan werken en mijn creatieve leven voluit gaan leven. Als symbool heb ik mijn kunstenaarskind gekleid. (Zie galerie). Mijn creatieve leven is te volgen op Instagram connyplomp

profile-pic
Albertine uit Zwolle

Ik denk creatiever, zonder blokkades gaat dat een stuk makkelijker

De training heeft mij geholpen om bewuster in het leven te staan en te genieten van kleine dingen. Ik ben zekerder geworden van mijzelf en van de keuzes die IK maak. Ik merk dat ik daarin ook veel creatiever denk, zonder blokkades gaat dat namelijk een stuk makkelijker. Mijn vriend zei eens dat hij het idee had dat de training vooral egoïstische mensen voortbracht omdat ik ineens allerlei dingen deed die IK leuk of belangrijk vond. Ik vond dat een groot compliment!

profile-pic
Ingrid Lamandassa in-Ki Yoga

Dank je wel voor het terug vinden van mijn creativiteit!

Beste Katja,

Bedankt voor jouw fijne begeleiding de afgelopen 12 weken. Het is een mooie periode geweest waarin ik heb gehuild om het verdriet van mijn overleden hond, de alzheimer van mijn moeder via mijn gedachten op papier tot werkelijkheid heb zien worden, genoten van al mijn kunstenaarsuitjes, gedeeld wat ik wilde delen en dat is ook deze tekening van Dosha met jou.

Dank je wel voor het terug vinden van mijn creativiteit!

Alle liefs,
Ingrid

profile-pic
Sonja

De proefles gaf me een goed indruk

De proefles gaf me een goede indruk van de toegevoegde waarde van deze online cursus t.o.v. alleen het boek lezen/volgen. Het ging wel wat te snel voor mij om het bij te houden in het tempo van de mails. Ik heb meerdere raakvlakken qua interesse met de trainer dus ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

profile-pic
Amy

Structuur - motiverend - een hele fijne ervaring!

De online Training van the Artist's Way heeft mij veel inspiratie bijgebracht. Ik heb daar veel geleerd. Het was heel motiverend om iedere week weer een nieuw bericht te ontvangen, naar dat moment keek ik zelfs graag uit! Het gaf mij ook een stukje structuur. En het was, naast een bevestiging, ook een plezierige toevoeging aan de kennis uit het boek. Al met al een hele fijne (leer) ervaring! Bedankt!

profile-pic
Hanneke Poelmans communicatieadviseur en columnist

Ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de cursus

The Artist’s Way was een cadeautje aan mezelf. Ik keek er elke week naar uit weer naar ‘de cursus’ te mogen bij Katja. Ik had ontzettend veel plezier op de avonden en ging er met meer energie weg dan dat ik er kwam. Vooral het gezamenlijk optrekken in het proces van deblokkeren en hervinden van onze eigen creativiteit werkte voor mij goed: dat vind ik een stuk prettiger dan in mijn eentje een boek lezen. Ik heb jarenlange overtuigingen doorbroken, ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de oefeningen, teksten en begeleiding uit de cursus, doordat ik daarbij mijn creativiteit maar vooral mijn zelfvertrouwen heb teruggewonnen.

profile-pic
Rose uit Amsterdam ondernemer

De “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit.

The Artist’s Way is een ontdekkingsreis in 12 weken. Ik heb mijn dromen spelenderwijs omgezet in concrete stappen en voor ik het wist had ik iets moois gemaakt. Ik heb nu mijn eigen bedrijf en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. En dat gaat verbazend makkelijk en snel. En de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit en ik herken welke belemmeringen in mezelf me van de goede dingen afhouden. Het geeft me focus en ik geniet van wat ik aan het doen ben.

profile-pic
Ebelien uit Heino

Ruimte in mijn hoofd

Schrijven kan dus echt helpen om meer ‘ruimte’ te creëren in mijn hoofd.

profile-pic

Je ontdekt waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Het boek is nu, een half jaar later, af.

In een periode van 4 maanden heb ik met Katja samen The Artist’s Way gedaan. Uit nieuwsgierigheid begon ik ermee. Ik had het boek al eens gelezen, maar samen intensief de hoofdstukken bespreken en de opdrachten doen geeft toch een heel ander resultaat. Ik ben in die periode begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik ontdekte dat je inspiratie wel kunt afdwingen, door gewoon te beginnen. Het boek is nu, een half jaar later, af. Het samen bespreken werkte voor mij als een spiegel. Je ontdekt waar je zelf tijdelijk geen aandacht voor hebt of waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Katja helpt je wekelijks verder met haar oprechte belangstelling en prikkelende vragen.

profile-pic
Barbara

... het heeft me veel gebracht, op relationeel, sociaal en creatief gebied

Goeie cursus! Zonder de begeleiding lukte het me niet om het hele boek te doorlopen. Met wel! En het heeft me veel gebracht, op relationeel, sociaal en creatief gebied. Ook nu de 12 weken voorbij zijn blijf ik er mee bezig. Ik kan me niet zo goed een leven voorstellen zonder de Ochtendpagina’s. Hartelijk dank, Barbara

profile-pic
Els Dumez-Blocken uit Frankrijk

Dankzij de begeleiding van Katja kom ik iedere week een stap dichter bij

Omdat ik in Frankrijk woon en nergens een The Artist's Way-groep kon vinden om bij aan te sluiten, besloot ik het boek te lezen en op mijn eentje het programma te starten. Dat ging redelijk goed, tot aan hoofdstuk 8. Daar bleef ik vastzitten. Geen doorkomen aan. Dankzij de wekelijkse sessies met Katja ben ik nu weer ‘on track’. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van een goede begeleiding, en Katja doet dat helemaal fantastisch! Ze stelt de juiste vragen en speelt belangrijke reflecties terug, kortom ze begeleidt me in mijn tocht naar mijn doel. Dat doel zie ik nu duidelijk voor ogen en dankzij de sessies met Katja kom ik iedere week een stap dichter bij.


The Artist's Way Online

89,= incl. BTW