The Artist's Way

 • Praktische online training
 • Video en audio lessen
 • 2 Masterclasses
 • Inspirerende opdrachten
 • Wekelijkse motivatie mail 
The Artist’s Way is een methode ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar meer creativiteit en inspiratie in werk en dagelijks leven. Of op het punt staan om een belangrijke stap te zetten en nog niet helemaal scherp hebben hoe dat het beste aangepakt kan worden. De training helpt je jouw energie aan te boren, blokkades te herkennen en op te ruimen.  Een training die jou dat duwtje geeft dat je nodig hebt.

Waar is jouw creativiteit? Ontdek en herstel jouw creatieve zelf. Vind je eigen inspiratie met The Artist’s Way en sla verrassende paden in.

Alleen online

175,= incl. BTW

Online + ​Masterclasses

975,= incl. BTW

Samenvatting training The Artist's Way

Transformatie in 3 maanden
Met The Artist’s Way leer je in 3 maanden hoe je jouw creativiteit blijvend kunt inzetten. Je leert grenzen te verleggen en grote beslissingen te nemen. Je weet welke dromen je wilt realiseren en hoe je dat vervolgens doet. En je leert dat vanuit zelfvertrouwen te doen. 
Vol energie, opgeruimd en met een nieuwe mindset durf je grote stappen te zetten.
Masterclass Beeld
Een van de Masterclasses van de training The Artist’s Way gaat over beeld. Je gaat je dromen verbeelden. Als je alles mag wensen, hoe ziet je leven er dan uit? Miranda Straten, onze gastdocente, begeleidt je in de keuzes die je maakt en laat je de betekenis van jouw beelden zien. Je wordt je bewust van de taal van het beeld en door het concreet te verbeelden, ga je ernaar  leven.
Hoe verbeeld je jouw droom? ​ Ervaar de kracht van beeld.
Masterclass Ruimte
De andere Masterclass gaat over ruimte maken. Ruimte voor nieuwe ideeën, dromen en strategie. Deze workshop van Judith Pronk is de basis voor het veranderen van je woon- of werkomgeving. Je onderzoekt welke warboel je in de weg zit. Je leert hoe rommel je leven beïnvloedt, waarom je spullen verzamelt in huis en waarom het zo moeilijk is om die spullen weer los te laten. Onderdeel van de Masterclass is het maken van een plan voor je (werk)plek met ruimte. Het resultaat daarvan deel je met elkaar zodat je nog meer inspiratie opdoet. Hoe maak jij ruimte voor jouw ideeën?
Je gaat naar huis met een hele hoop ideeën, overzicht en concrete acties waar je thuis of in je werkruimte mee aan de gang gaat.

Jouw nieuwe leven begint hier

The Artist's Way is er in 2 varianten:

 • TAW 3.1  Online training van 12 weken

 • TAW 4.0  Online training van  12 weken + live masterclasses Beeld en Ruimte

Inhoud van TAW 4.0  Online training van 12 weken + live Masterclasses

Week 1 t/m 6 online lessen

Dag of avond met Masterclasses

Week 7 t/m 12 Online lessen

Inhoud van TAW 3.1  Online training van 12 weken

Week 1 t/m 6 online lessen

Week 7 t/m 12 Online lessen

En verder:

 • Het boek "The Artist's Way" van Julia Cameron - gratis
 • Mooi notitieboek - gratis
 • Wekelijkse video en audio lessen van Katja Pronk 
 • Elke week leuke en inspirerende opdrachten
 • Je bepaalt zelf wanneer je de lessen volgt
 • Wekelijkse motivatie mail met extra tips 
 • Voorbeelden en checklists

TAW 3.1 Online

Start wanneer jij wil

Online lesomgeving

175,= incl. BTW

TAW 4.0 Online + Masterclasses

Start - in 2019

Online lesomgeving + 2 live Masterclasses 

975,= incl. BTW

Hoe werkt het?

Als deelnemer van deze training krijg je na je aanmelding een account met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan je altijd inloggen in de trainingsomgeving. Je krijgt ook meteen een bevestigingsmail. Daarin staat de  link naar je online training. Dat is pagina met alle lessen die bij je training horen. Je kunt de online training gewoon op je eigen computer, tablet of smartphone volgen. Je kunt voor altijd (nou ja, zolang de Pronk Academie bestaat) inloggen en de lessen volgen.
Je krijgt elke week een mail waarin een toelichting staat over de les die je gaat doen. Het idee is dat je elke week een les volgt en de opdrachten doet. Je mag wel langzamer of sneller hoor. Maar we sturen deze mail als "stok achter de deur".  Want we willen heel graag dat je de hele training volgt en straks alle ruimte hebt voor jouw creativiteit!
Als je voor de training met Masterclasses hebt gekozen, ontvang je per mail een uitnodiging en informatie over locatie en tijdstippen.

Reviews


Ruimte in mijn hoofd

Schrijven kan dus echt helpen om meer ‘ruimte’ te creëren in mijn hoofd.

profile-pic
Evelien uit Heino

ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de cursus

The Artist’s Way was een cadeautje aan mezelf. Ik keek er elke week naar uit weer naar ‘de cursus’ te mogen bij Katja. Ik had ontzettend veel plezier op de avonden en ging er met meer energie weg dan dat ik er kwam. Vooral het gezamenlijk optrekken in het proces van deblokkeren en hervinden van onze eigen creativiteit werkte voor mij goed: dat vind ik een stuk prettiger dan in mijn eentje een boek lezen. Ik heb jarenlange overtuigingen doorbroken, ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de oefeningen, teksten en begeleiding uit de cursus, doordat ik daarbij mijn creativiteit maar vooral mijn zelfvertrouwen heb teruggewonnen.

profile-pic
Hanneke Poelmans
communicatieadviseur en columnist

De creatieve luiken worden echt opengegooid. Je moet het vooral ervaren.

Natalie had als doel voor haarzelf geformuleerd: een eigen atelier om ongestoord te schilderen en de spullen laten liggen zonder dat het gezin er last van heeft, of andersom. Er kwamen allerlei plannen en suggesties langs tijdens de training. Maar niets was haalbaar. Dan maar doorgaan met passen en meten in huis.
Maar toen was er de oplossing: een met eigen handen, en die van veel vrienden en haar partner, gebouwde blokhut. Het was drie maanden de training. Natalie straalde, en terecht. En ze zei dat dit voor 100% was toe te schrijven aan het volgen van The Artist's Way training. Volgens ons is het voor 100% toe te schrijven aan haar eigen doorzettingsvermogen, creativiteit en energie, maar ik wil best toegeven dat The Artist's Way haar in de juiste richting heeft geduwd. Wat een resultaat.

over de training The Artist's Way en de Workshop Ruimte

lees de blog van Katja over het effect van The Artist's Way op Natalie's leven.

profile-pic
Natalie
Boswachter

de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit.

The Artist’s Way is een ontdekkingsreis in 12 weken. Ik heb mijn dromen spelenderwijs omgezet in concrete stappen en voor ik het wist had ik iets moois gemaakt. Ik heb nu mijn eigen bedrijf en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. En dat gaat verbazend makkelijk en snel. En de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit en ik herken welke belemmeringen in mezelf me van de goede dingen afhouden. Het geeft me focus en ik geniet van wat ik aan het doen ben.

profile-pic
Rose uit Amsterdam
ondernemer

dankzij de begeleiding van Katja kom ik iedere week een stap dichter bij

Omdat ik in Frankrijk woon en nergens een The Artist's Way-groep kon vinden om bij aan te sluiten, besloot ik het boek te lezen en op mijn eentje het programma te starten. Dat ging redelijk goed, tot aan hoofdstuk 8. Daar bleef ik vastzitten. Geen doorkomen aan. Dankzij de wekelijkse sessies met Katja ben ik nu weer ‘on track’. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van een goede begeleiding, en Katja doet dat helemaal fantastisch! Ze stelt de juiste vragen en speelt belangrijke reflecties terug, kortom ze begeleidt me in mijn tocht naar mijn doel. Dat doel zie ik nu duidelijk voor ogen en dankzij de sessies met Katja kom ik iedere week een stap dichter bij.

profile-pic
Els Dumez-Blocken uit Sierentz (Frankrijk)

Ik denk creatiever, zonder blokkades gaat dat een stuk makkelijker

De training heeft mij geholpen om bewuster in het leven te staan en te genieten van kleine dingen. Ik ben zekerder geworden van mijzelf en van de keuzes die IK maak. Ik merk dat ik daarin ook veel creatiever denk, zonder blokkades gaat dat namelijk een stuk makkelijker. Mijn vriend zei eens dat hij het idee had dat de training vooral egoïstische mensen voortbracht omdat ik ineens allerlei dingen deed die IK leuk of belangrijk vond. Ik vond dat een groot compliment!

profile-pic
Albertine uit Zwolle

Je ontdekt waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Het boek is nu, een half jaar later, af.

In een periode van 4 maanden heb ik met Katja samen The Artist’s Way gedaan. Uit nieuwsgierigheid begon ik ermee. Ik had het boek al eens gelezen, maar samen intensief de hoofdstukken bespreken en de opdrachten doen geeft toch een heel ander resultaat. Ik ben in die periode begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik ontdekte dat je inspiratie wel kunt afdwingen, door gewoon te beginnen. Het boek is nu, een half jaar later, af. Het samen bespreken werkte voor mij als een spiegel. Je ontdekt waar je zelf tijdelijk geen aandacht voor hebt of waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Katja helpt je wekelijks verder met haar oprechte belangstelling en prikkelende vragen.