Siegfried Woldhek - online cursus portretten maken

  • De essentie: materiaalkeuze, belang van gelijkenis en het idee
  • Siegfried Woldhek laat het zien in de  praktijk
  • Veel videolessen en demonstraties

Je kunt een goed portret maken met simpele middelen. Je hoeft echt niet eerst heel veel te leren over olieverf, waterverf of houtskool of daar een virtuoos in te zijn.

In de cursus vertelt Siegfried Woldhek en laat hij zien wat hij zelf graag jaren geleden had willen weten. Zaken die veel belangrijker zijn, wat hem betreft, dan techniek of kennis van anatomie en de plek van neus en ogen.

In 21 filmpjes en een lange demonstratiefilm word je meegenomen in het proces om te komen tot een goed portret.

€ 45,= incl. BTW

Samenvatting  online cursus portretten maken

Siegfried Woldhek behandelt vier aspecten die belangrijk zijn om een goed portret te maken:


• Het belang van materiaal: kies materiaal dat jou ligt en waar je zin van krijgt

• Portretkramp

• Hoe kom je tot gelijkenis (dat is iets anders dan de precieze plek van neus en ogen)

• Het belang van het idee


Deze vier aspecten zijn belangrijker dan kennis van anatomie of techniek, terwijl die vaak worden benadrukt op het internet en in boeken over portrettekenen.

Siegfried laat zien hoe je met eenvoudige middelen een goed portret kunt maken. Verspreid over 9 praktische lessen met maar liefst 21 filmpjes en een film van ruim een half uur waarin je stap voor stap ziet hoe je een portret maakt.

Ook met eenvoudige middelen kun je een goed portret maken. Je hoeft daarvoor geen virtuoos met olieverf te zijn. Dat is wat Siegfried Woldhek je leert in deze cursus. En dan kan het nog plezierig zijn ook!

Inhoud van de training

Introductie

Materiaal

Het probleem portretkramp en hoe dat op te lossen

Gelijkenis

Teken wat je ziet, in plaats van wat je weet

Gelaatsuitdrukking

Het belang van het idee

De spiegel als hulpmiddel

Samenvatting en Demonstratie

Tot besluit

Over Siegfried Woldhek

Siegfried Woldhek is bekend van de vele  portretten die hij schildert en tekent voor onder meer NRC  en de New York Review of Books. Zijn werk werd dikwijls geëxposeerd en is in verschillende bundels gepubliceerd. Het Metropolitan Museum in New York, het Letterkundig Museum, Museum De Fundatie en de Atlas van Stolk hebben portretten van zijn hand opgenomen in de collectie. De laatste jaren maakt hij in toenemende mate vrij werk.De Pronk Academie

De Pronk Academie is dè plek voor creativiteit en inspiratie in je leven.  Artikelen, waardevolle tips en boeiende trainingen. Jouw nieuwe leven begint hier.  Met de Pronk Academie ga je dromen realiseren, grenzen verleggen en ruimte maken voor creativiteit.  De Pronk Academie is opgericht door de twee zussen Katja Pronk en Judith Pronk.

En verder:

  • Praktische en inspirerende opdrachten
  • Je bepaalt zelf wanneer je begint en wanneer je de lessen volgt
  • De kneepjes leren van Siegfried Woldhek zelf
  • Advies over aanschaf materiaal
€ 45,= incl. BTW

Hoe werkt het?

Als deelnemer van deze training krijg je na je aanmelding een account met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan je altijd inloggen in de trainingsomgeving. Je krijgt ook meteen een bevestigingsmail. Daarin staat de  link naar je online training. Dat is een pagina met alle lessen die bij je training horen.
Je kunt de online training gewoon op je eigen computer, tablet of smartphone volgen, in je eigen tempo en zo vaak je wilt.

Benodigde materialen

 Je hebt geen speciale materialen nodig om met deze cursus te beginnen. Een paar verschillende pennen, potloden en papier zijn voldoende.

€ 45,= incl. BTW

Reviews

€ 45,= incl. BTW

wat is er nog meer?