Siegfried Woldhek - online workshop waterverven

 • Leer de essentie van waterverven: water, kwast, papier
 • Siegfried Woldhek laat de praktijk zien
 • Video lessen met oefeningen
 • Advies over materiaalaanschaf

Waterverf is een prachtig medium, het is bovendien goedkoop en gemakkelijk mee te nemen.  Siegfried Woldhek heeft in de loop der jaren gemerkt welke aspecten echt belangrijk zijn om met plezier en resultaat te waterverven. En welke afleiden of blokkeren.  Hij laat dat zien in de online workshop waterverven: je ervaart  direct hoe flexibel en gemakkelijk waterverf kan zijn.

€ 35,= incl. BTW

Samenvatting  online workshop waterverven

Anders dan vaak wordt gezegd, is waterverf een heerlijk, flexibel medium. Moeilijk? Onzin. Niet te corrigeren? Flauwekul.
De sleutel tot waterverven is de rol van het water. Als je die begrijpt, kun je ook waterverven. Met kleurpotlood, olieverf of ander materiaal kun je de plek van de kleur precies bepalen. Maar met waterverven doet het water dat voor een deel. Dat moet je durven toelaten en dat proces moet je leren kennen.  Naast water zijn daarbij ook kwast en papier van essentieel belang. Over deze drie aspecten -water, kwast, papier-  leer je alles in de online workshop.  Daarnaast komen verf en kleur nog kort aan bod en laat Siegfried Woldhek in een demonstratie zien hoe het in de praktijk kan worden toegepast.  Bovendien krijg je advies over aan te schaffen materialen.

Als je begrijpt wat het water wil en kan, wordt waterverf een heerlijk plooibaar medium. De transparante kleuren gaan dan stralen;  papier en kwast geven je van alles cadeau. 

Inhoud van de training

Deel 1: Water

Deel 2: Kwast

Deel 3: Papier

Deel 4: Kleur

Deel 5: Demonstratie

Over Siegfried Woldhek

Siegfried Woldhek is bekend van de vele  portretten die hij schildert en tekent voor onder meer NRC  en de New York Review of Books. Zijn werk werd dikwijls geëxposeerd en is in verschillende bundels gepubliceerd. Het Metropolitan Museum in New York, het Letterkundig Museum, Museum De Fundatie en de Atlas van Stolk hebben portretten van zijn hand opgenomen in de collectie. De laatste jaren maakt hij in toenemende mate vrij werk.

Hij is enthousiast over waterverf en de vele mogelijkheden die dat medium biedt.De Pronk Academie

De Pronk Academie is dè plek voor creativiteit en inspiratie in je leven.  Artikelen, waardevolle tips en boeiende trainingen. Jouw nieuwe leven begint hier.  Met de Pronk Academie ga je dromen realiseren, grenzen verleggen en ruimte maken voor creativiteit.  De Pronk Academie is opgericht door de twee zussen Katja Pronk en Judith Pronk.En verder:

 • Praktische en inspirerende opdrachten
 • Je bepaalt zelf wanneer je begint en wanneer je de lessen volgt
 • De kneepjes leren van Siegfried Woldhek zelf
 • Advies over aanschaf materiaal
€ 35,= incl. BTW

Hoe werkt het?

Als deelnemer van deze training krijg je na je aanmelding een account met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan je altijd inloggen in de trainingsomgeving. Je krijgt ook meteen een bevestigingsmail. Daarin staat de  link naar je online training. Dat is een pagina met alle lessen die bij je training horen.
Je kunt de online training gewoon op je eigen computer, tablet of smartphone volgen, in je eigen tempo en zo vaak je wilt.

Benodigde materialen

Als je in een winkel rondstruint op zoek naar materialen voor waterverf, dan kun je zomaar € 300,- tot € 400,- kwijt zijn voor een paar kwasten, een blok papier en verf.  Maar dat is niet nodig:  prima waterverven kan ook voor veel minder geld. 

Voor het doen van de oefeningen in deze cursus adviseer ik de volgende materialen:

 •  1 penseel (Da vinci cosmotop 5580 nr 12)
 • 1 blok A4 Arches Grain Fin (GF) 12 vellen 300 gr papier 23 x 31 cm, eenzijdig gelijmd  
 • 3 tubes Van Gogh 10 ml van de volgende kleur: lemon yellow azo, alizarin crimson, kobalt
 • 1 eenvoudig plastic palet

Als je nu al zeker weet dat je meer wilt doen met waterverf kun je ook een uitgebreider pakket aanschaffen, bestaande uit:

 • 2 Penselen (Da vinci cosmotop 5580 nr 12 en  Da Vinci spin synthetic 488-4)
 • 1 Blok A4 Arches Grain Fin (GF) 12 vellen 300 gr papier 26 x 36 cm, eenzijdig gelijmd 
 • Talens Van Gogh aquarelverf basisset 10 x 10 ml
 • Mijello paletbox fusion 18 kleurvakken

 Je kunt deze materialen kopen bij een winkel met kunstschildersmaterialen in de buurt dan wel via het internet bij vanbeekart.nl,  gerstaecker.nl of martinbrinkhuis.nl


€ 35,= incl. BTW

wat is er nog meer?