tips en blogs in je mailbox?

video: Katja Pronk & Judith Pronk

vertellen er meer over

De Pronk Academie geeft workshops en online trainingen voor iedereen die creativiteit wil ontdekken, die op zoek is naar een doorbraak en lang gekoesterde plannen of projecten nu echt wil uitvoeren.

Gratis proefles

Om jou de kans te geven een training uit te proberen, kun je gratis een proefles bekijken en volgen. Online. Gewoon thuis of waar dan ook. Net als de andere trainingen van de Pronk Academie trouwens. Meld je aan en begin direct.

Begin vandaag

Leer hoe je je tijd en creativiteit goed gaat gebruiken.

Wil jij ook aan de slag met de methode Pronk? Lees dan verder over de trainingen.

Inspiratie

De Pronk Academie is:

 • voor iedereen die behoefte heeft aan een ommezwaai of het roer om wil gooien
 • voor iedereen die voelt dat er iets borrelt 
 • voor iedereen die structuur en overzicht wil in alle plannen die er liggen

Dit bereik je

Met een training van de Pronk Academie:

 • Ben je (weer) creatief
 • Durf je grote beslissingen te nemen
 • Werk je met energie aan projecten van jouw passie
 • Combineer je structuur en creativiteit
 • Krijg je een (werk)ruimte die inspireert en energie geeft

Kies de training die bij je past

Met een training van de Pronk Academie:

 • Ben je (weer) creatief
 • Durf je grote beslissingen te nemen
 • Werk je met energie aan projecten van jouw passie
 • Combineer je structuur en creativiteit
 • Krijg je een (werk)ruimte die inspireert en energie geeft

Ervaringen

profile-pic
Albertine uit Zwolle
profile-pic
Els Dumez-Blocken uit Sierentz (Frankrijk)
profile-pic
Hanneke Poelmans communicatieadviseur en columnist
profile-pic
Els Dumez-Blocken uit Sierentz (Frankrijk)
profile-pic
Hanneke Schoordijk Smart Coaching en loopbaanadvies en Medisch Consult Arbodienst
profile-pic
Irene van Gameren reisleider voor professionele groei
profile-pic
Evelien uit Heino
profile-pic
Frederika uit Giethoorn
profile-pic
Rose uit Amsterdam ondernemer

Ik denk creatiever, zonder blokkades gaat dat een stuk makkelijker

De training heeft mij geholpen om bewuster in het leven te staan en te genieten van kleine dingen. Ik ben zekerder geworden van mijzelf en van de keuzes die IK maak. Ik merk dat ik daarin ook veel creatiever denk, zonder blokkades gaat dat namelijk een stuk makkelijker. Mijn vriend zei eens dat hij het idee had dat de training vooral egoïstische mensen voortbracht omdat ik ineens allerlei dingen deed die IK leuk of belangrijk vond. Ik vond dat een groot compliment!

het resultaat is echt verbazend

Jouw tip over verticale stapels vond ik nuttig, maar helemaal te gek was jouw inbreng over de plaats van mijn werktafel. Die heb ik nu aangepast en het resultaat is echt verbazend. Daarmee heb je me over de streep gehaald om me voor je basispakket in te schrijven. Ik ben erg benieuwd naar wat ik nog allemaal ga ontdekken. Alvast hartelijk dank.

Over de proeverij Ruimte

ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de cursus

The Artist’s Way was een cadeautje aan mezelf. Ik keek er elke week naar uit weer naar ‘de cursus’ te mogen bij Katja. Ik had ontzettend veel plezier op de avonden en ging er met meer energie weg dan dat ik er kwam. Vooral het gezamenlijk optrekken in het proces van deblokkeren en hervinden van onze eigen creativiteit werkte voor mij goed: dat vind ik een stuk prettiger dan in mijn eentje een boek lezen. Ik heb jarenlange overtuigingen doorbroken, ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de oefeningen, teksten en begeleiding uit de cursus, doordat ik daarbij mijn creativiteit maar vooral mijn zelfvertrouwen heb teruggewonnen.

dankzij de begeleiding van Katja kom ik iedere week een stap dichter bij

Omdat ik in Frankrijk woon en nergens een The Artist's Way-groep kon vinden om bij aan te sluiten, besloot ik het boek te lezen en op mijn eentje het programma te starten. Dat ging redelijk goed, tot aan hoofdstuk 8. Daar bleef ik vastzitten. Geen doorkomen aan. Dankzij de wekelijkse sessies met Katja ben ik nu weer ‘on track’. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van een goede begeleiding, en Katja doet dat helemaal fantastisch! Ze stelt de juiste vragen en speelt belangrijke reflecties terug, kortom ze begeleidt me in mijn tocht naar mijn doel. Dat doel zie ik nu duidelijk voor ogen en dankzij de sessies met Katja kom ik iedere week een stap dichter bij.

Haar enthousiaste en doelgerichte ondersteuning heeft mij een verrassend resultaat gegeven

Judith heeft een absolute toegevoegde waarde gehad in het ordenen van mijn werkzaamheden.
Haar enthousiaste en doelgerichte ondersteuning heeft mij een verassend resultaat gegeven.

Je ontdekt waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Het boek is nu, een half jaar later, af.

In een periode van 4 maanden heb ik met Katja samen The Artist’s Way gedaan. Uit nieuwsgierigheid begon ik ermee. Ik had het boek al eens gelezen, maar samen intensief de hoofdstukken bespreken en de opdrachten doen geeft toch een heel ander resultaat. Ik ben in die periode begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik ontdekte dat je inspiratie wel kunt afdwingen, door gewoon te beginnen. Het boek is nu, een half jaar later, af. Het samen bespreken werkte voor mij als een spiegel. Je ontdekt waar je zelf tijdelijk geen aandacht voor hebt of waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Katja helpt je wekelijks verder met haar oprechte belangstelling en prikkelende vragen.

Ruimte in mijn hoofd

Schrijven kan dus echt helpen om meer ‘ruimte’ te creëren in mijn hoofd.

Judith, het stroomt aan ideeën voor mijn werkkamer!

Het resultaat was dat ik een volledig nieuwe werkplek heb gemaakt, zaken die daar niet bij hoorden een andere plek in huis heb gegeven en projecten waar ik mee bezig ben in het zicht heb. Dat inspireert me. Ook mijn nieuwe werkplek die ik binnenkort ga inrichten, pas ik toe wat ik van Judith heb geleerd.

Ik raad de training van harte aan, zeker als je op zoek bent naar een nieuwe richting in je werk of je persoonlijke leven. Het heft blokkades op en laat energie stromen.

Ik heb mijn werkkamer veranderd in een inspirerende studio met de training Ruimte.

de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit.

The Artist’s Way is een ontdekkingsreis in 12 weken. Ik heb mijn dromen spelenderwijs omgezet in concrete stappen en voor ik het wist had ik iets moois gemaakt. Ik heb nu mijn eigen bedrijf en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. En dat gaat verbazend makkelijk en snel. En de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit en ik herken welke belemmeringen in mezelf me van de goede dingen afhouden. Het geeft me focus en ik geniet van wat ik aan het doen ben.

Ruimte voor creativiteit

Heb jij eigenlijk geen plek waar je aan je creatieve projecten kan werken?

Ben je vaak te moe of afgeleid om ergens aan te beginnen? Of vind je het lastig om ergens mee verder te gaan?

Weet je  soms niet waar je moet beginnen en gaat het alle kanten op? Heb je moeite met de praktische kant?

Zorg voor ruimte en jouw creativiteit gaat stromen! 

Met deze online training begin je meteen, dan maak jij snel ruimte voor creativiteit. Elke dag.

THE ARTIST'S WAY

Met The Artist’s Way leer je in 12 weken om vanuit zelfvertrouwen en met veel energie en creativiteit, je droom of dromen te realiseren. Om verrassende paden in te slaan en grenzen te verleggen. Aan het eind van de training heb je een concreet plan van aanpak voor jouw toekomst.  Met de mooie masterclasses Beeld en Ruimte.

Werken met creativiteit, kracht en vertrouwen

Wat vind jij belangrijk?

Wil je graag werken aan wat voor jou belangrijk is? Op een efficiënte manier? En ben je op zoek naar meer creativiteit en inspiratie in je leven en je werk?

Creativiteit

Creativiteit is niet voorbehouden aan kunstenaars. Creativiteit maakt ideeën en plannen los en helpt je verder te kijken en jezelf te vertrouwen. Verrassende paden in te slaan en grenzen te verleggen.

Maar hoe?
Maar hoe doe je dat? En hoe begin je daar aan? Hoe werk je je plannen uit zodat er ook echt iets gebeurt? Misschien heb je vaak nieuwe ideeën maar komt het er niet van om ze uit te werken. Of heb je geen plek of geen tijd om ze uit te voeren. Het kan ook dat je wel weet en voelt dat het anders moet, maar dat je nog niet precies weet hoe. Bij de Pronk Academie leer je stap voor stap hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Nieuwsgierig geworden?

The Artist's Way training  

alles is mogelijk in 12 weken

Ruimte voor creativiteit training

focus op wat belangrijk is