The Artist’s Way

wekelijkse bijeenkomsten in kleine groep

 • Op mooie locatie in Deventer
 • Maximaal vijf deelnemers
 • Twee Masterclasses
 • Inspirerende opdrachten
 • Persoonlijke begeleiding

The Artist’s Way is een methode ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar meer creativiteit en inspiratie in werk en dagelijks leven. Of op het punt staan om een belangrijke stap te zetten en nog niet helemaal scherp hebben hoe dat het beste aangepakt kan worden. De training bij de Pronk Academie helpt je jouw energie aan te boren, blokkades te herkennen en op te ruimen. Een training die jou dat duwtje geeft dat je nodig hebt.
In een kleine groep van maximaal vijf deelnemers komen we wekelijks bij elkaar op een mooie locatie in de Deventer binnenstad. Katja Pronk is jouw coach tijdens de hele training van 12 weken. We bespreken de thema’s uit het boek van Julia Cameron, doen opdrachten, delen onze ervaringen en leren van elkaar. Onderdeel van de training zijn twee Masterclasses: Beeld en Ruimte.

Ontdek en herstel jouw creatieve zelf. Vind je eigen inspiratie met The Artist’s Way en sla verrassende paden in.

€ 750,= incl. BTW

Samenvatting training The Artist’s Way

Transformatie in 3 maanden

Met The Artist’s Way leer je in 3 maanden hoe je jouw creativiteit blijvend kunt inzetten. Je leert grenzen te verleggen en grote beslissingen te nemen. Je weet welke dromen je wilt realiseren en hoe je dat vervolgens doet. En je leert dat vanuit zelfvertrouwen te doen.

Vol energie, opgeruimd en met een nieuwe mindset durf je grote stappen te zetten.

Masterclass Beeld

Een van de Masterclasses van de training The Artist’s Way gaat over beeld. Je gaat je dromen verbeelden. Als je alles mag wensen, hoe ziet je leven er dan uit? Miranda Straten, onze gastdocente, begeleidt je in de keuzes die je maakt en laat je de betekenis van jouw beelden zien. Je wordt je bewust van de taal van het beeld en door het concreet te verbeelden, ga je ernaar leven.

Hoe verbeeld je jouw droom? ​ Ervaar de kracht van beeld.

Masterclass Ruimte

De andere Masterclass gaat over ruimte maken. Ruimte voor nieuwe ideeën, dromen en strategie. Deze workshop van Judith Pronk is de basis voor het veranderen van je woon- of werkomgeving. Je onderzoekt welke warboel je in de weg zit. Je leert hoe rommel je leven beïnvloedt, waarom je spullen verzamelt in huis en waarom het zo moeilijk is om die spullen weer los te laten. Onderdeel van de Masterclass is het maken van een plan voor je (werk)plek met ruimte. Het resultaat daarvan deel je met elkaar zodat je nog meer inspiratie opdoet. Hoe maak jij ruimte voor jouw ideeën?

Je gaat naar huis met een hele hoop ideeën, overzicht en concrete acties waar je thuis of in je werkruimte mee aan de gang gaat.

Jouw nieuwe leven begint hier

Inhoud van The Artist’s Way – groep

 • Week 1 – Veiligheid
 • Week 2 – Identiteit
 • Week 3 – Macht
 • Week 4 – Integriteit
 • Week 5 – Mogelijkheden
 • Week 6 – Overvloed
 • Week 7 – Verbinding
 • Week 8 – Kracht
 • Week 9 – Compassie
 • Week 10 – Zelfbescherming
 • Week 11 – Autonomie
 • Week 12 – Vertrouwen

En verder:

 • Het boek “The Artist’s Way” van Julia Cameron – gratis
 • Mooi notitieboek – gratis
 • Persoonlijke begeleiding door Katja Pronk
 • Ervaringen delen met de andere deelnemers
 • Kleine groep
 • Mooie locatie in Deventer

€ 750,= incl. BTW

Hoe werkt het?

Meld je aan via de button ‘reserveer een plaats’. Je ontvangt een bevestiging en een factuur. Na betaling ontvang je het boek The Artist’s Way dat we gebruiken in de training. Ook ontvang je een notitieboek. Wekelijks op een vaste avond ontmoeten we elkaar (het adres ontvang je na inschrijving). De trainingsavond is van 19:30 tot 22:00 uur. We werken vanuit het boek. Katja Pronk leidt het thema van die week in, geeft de opdrachten en feedback. Er is veel ruimte voor het delen van de ervaringen en het leren van elkaar. Op twee momenten is een extra avond ingepland voor de Masterclasses Beeld en Ruimte.

Reviews

Stimulerend en inspirerend

Ik heb al jaren The Artist Way in de kast staan. Ik struikelde steeds ergens halverwege. Ik vind de opdrachten uit de proeflessen heel stimulerend en inspirerend. Ik heb me nu eerst ingeschreven voor de waterverf cursus van Siegfried Woldhek. Via hem kwam ik op jullie site. Voorjaar 2021 ga ik vast bij jullie terugkomen voor een van de twee (of misschien wel allebei) cursussen van de proeflessen.

profile-pic
Barbara

Je ontdekt waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Het boek is nu, een half jaar later, af.

In een periode van 4 maanden heb ik met Katja samen The Artist’s Way gedaan. Uit nieuwsgierigheid begon ik ermee. Ik had het boek al eens gelezen, maar samen intensief de hoofdstukken bespreken en de opdrachten doen geeft toch een heel ander resultaat. Ik ben in die periode begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik ontdekte dat je inspiratie wel kunt afdwingen, door gewoon te beginnen. Het boek is nu, een half jaar later, af. Het samen bespreken werkte voor mij als een spiegel. Je ontdekt waar je zelf tijdelijk geen aandacht voor hebt of waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Katja helpt je wekelijks verder met haar oprechte belangstelling en prikkelende vragen.

... het heeft me veel gebracht, op relationeel, sociaal en creatief gebied

Goeie cursus! Zonder de begeleiding lukte het me niet om het hele boek te doorlopen. Met wel! En het heeft me veel gebracht, op relationeel, sociaal en creatief gebied. Ook nu de 12 weken voorbij zijn blijf ik er mee bezig. Ik kan me niet zo goed een leven voorstellen zonder de Ochtendpagina’s. Hartelijk dank, Barbara

profile-pic
Barbara

Ruimte in mijn hoofd

Schrijven kan dus echt helpen om meer ‘ruimte’ te creëren in mijn hoofd.

profile-pic
Ebelien uit Heino

Dankzij de begeleiding van Katja kom ik iedere week een stap dichter bij

Omdat ik in Frankrijk woon en nergens een The Artist's Way-groep kon vinden om bij aan te sluiten, besloot ik het boek te lezen en op mijn eentje het programma te starten. Dat ging redelijk goed, tot aan hoofdstuk 8. Daar bleef ik vastzitten. Geen doorkomen aan. Dankzij de wekelijkse sessies met Katja ben ik nu weer ‘on track’. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van een goede begeleiding, en Katja doet dat helemaal fantastisch! Ze stelt de juiste vragen en speelt belangrijke reflecties terug, kortom ze begeleidt me in mijn tocht naar mijn doel. Dat doel zie ik nu duidelijk voor ogen en dankzij de sessies met Katja kom ik iedere week een stap dichter bij.

profile-pic
Els Dumez-Blocken uit Frankrijk

De proefles gaf me een goed indruk

De proefles gaf me een goede indruk van de toegevoegde waarde van deze online cursus t.o.v. alleen het boek lezen/volgen. Het ging wel wat te snel voor mij om het bij te houden in het tempo van de mails. Ik heb meerdere raakvlakken qua interesse met de trainer dus ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

profile-pic
Sonja

Structuur - motiverend - een hele fijne ervaring!

De online Training van the Artist's Way heeft mij veel inspiratie bijgebracht. Ik heb daar veel geleerd. Het was heel motiverend om iedere week weer een nieuw bericht te ontvangen, naar dat moment keek ik zelfs graag uit! Het gaf mij ook een stukje structuur. En het was, naast een bevestiging, ook een plezierige toevoeging aan de kennis uit het boek. Al met al een hele fijne (leer) ervaring! Bedankt!

profile-pic
Amy

Ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de cursus

The Artist’s Way was een cadeautje aan mezelf. Ik keek er elke week naar uit weer naar ‘de cursus’ te mogen bij Katja. Ik had ontzettend veel plezier op de avonden en ging er met meer energie weg dan dat ik er kwam. Vooral het gezamenlijk optrekken in het proces van deblokkeren en hervinden van onze eigen creativiteit werkte voor mij goed: dat vind ik een stuk prettiger dan in mijn eentje een boek lezen. Ik heb jarenlange overtuigingen doorbroken, ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de oefeningen, teksten en begeleiding uit de cursus, doordat ik daarbij mijn creativiteit maar vooral mijn zelfvertrouwen heb teruggewonnen.

profile-pic
Hanneke Poelmans
communicatieadviseur en columnist

De creatieve luiken worden echt opengegooid. Je moet het vooral ervaren.

Natalie had als doel voor haarzelf geformuleerd: een eigen atelier om ongestoord te schilderen en de spullen laten liggen zonder dat het gezin er last van heeft, of andersom. Er kwamen allerlei plannen en suggesties langs tijdens de training. Maar niets was haalbaar. Dan maar doorgaan met passen en meten in huis.Maar toen was er de oplossing: een met eigen handen, en die van veel vrienden en haar partner, gebouwde blokhut. Het was drie maanden na de training. Natalie straalde, en terecht. En ze zei dat dit voor 100% was toe te schrijven aan het volgen van The Artist's Way training. Volgens ons is het voor 100% toe te schrijven aan haar eigen doorzettingsvermogen, creativiteit en energie, maar ik wil best toegeven dat The Artist's Way haar in de juiste richting heeft geduwd. Wat een resultaat.(Natalie deed mee aan de trainingen The Artist's Way en Ruimte voor Creativiteit)lees de blog van Katja over het effect van The Artist's Way op Natalie's leven.

profile-pic
Natalie
Boswachter

Mijn creatieve leven

Ik ben na de cursus The Artist's Way minder uren gaan werken en mijn creatieve leven voluit gaan leven. Als symbool heb ik mijn kunstenaarskind gekleid. (Zie galerie). Mijn creatieve leven is te volgen op Instagram connyplomp

profile-pic
Conny Plomp
SchrijfPassie

Dank je wel voor het terug vinden van mijn creativiteit!

Beste Katja,Bedankt voor jouw fijne begeleiding de afgelopen 12 weken. Het is een mooie periode geweest waarin ik heb gehuild om het verdriet van mijn overleden hond, de alzheimer van mijn moeder via mijn gedachten op papier tot werkelijkheid heb zien worden, genoten van al mijn kunstenaarsuitjes, gedeeld wat ik wilde delen en dat is ook deze tekening van Dosha met jou.Dank je wel voor het terug vinden van mijn creativiteit!Alle liefs,Ingrid

profile-pic
Ingrid Lamandassa
in-Ki Yoga

De “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit.

The Artist’s Way is een ontdekkingsreis in 12 weken. Ik heb mijn dromen spelenderwijs omgezet in concrete stappen en voor ik het wist had ik iets moois gemaakt. Ik heb nu mijn eigen bedrijf en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. En dat gaat verbazend makkelijk en snel. En de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit en ik herken welke belemmeringen in mezelf me van de goede dingen afhouden. Het geeft me focus en ik geniet van wat ik aan het doen ben.

profile-pic
Rose uit Amsterdam
ondernemer

Ik denk creatiever, zonder blokkades gaat dat een stuk makkelijker

De training heeft mij geholpen om bewuster in het leven te staan en te genieten van kleine dingen. Ik ben zekerder geworden van mijzelf en van de keuzes die IK maak. Ik merk dat ik daarin ook veel creatiever denk, zonder blokkades gaat dat namelijk een stuk makkelijker. Mijn vriend zei eens dat hij het idee had dat de training vooral egoïstische mensen voortbracht omdat ik ineens allerlei dingen deed die IK leuk of belangrijk vond. Ik vond dat een groot compliment!

profile-pic
Albertine uit Zwolle

The Artist’s Way Online

€ 750,= incl. BTW