videoles – een ruimte met energie

Dit is een videoles die hoort bij de training Ruimte voor creativiteit.

Hieronder ook nog tekst voor wie liever leest.

Dan nu over de plek van je werktafel. Een heel belangrijk onderwerp. Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer. Het is ook een manier van indelen, waarbij alle onderdelen in harmonie worden samengebracht.

​En wat is dan de juiste plek voor je bureau?

Zorg dat je werktafel in de commanding position staat: “rugdekking” door een muur achter je rug en in control door zicht op de deur. Voorkom dat je met je rug naar de deur zit (onveilig gevoel), met je gezicht naar het raam (leidt teveel af) of met je gezicht naar de muur zit (blokkeert). In de afbeelding goede posities voor een bureau.

Dit zijn goede plekken volgens Feng Shui: de energie kan nu op de goede manier stromen. Zodat jij lekker kan werken en bij jou ook de energie gaat stromen.

Opdracht: zet je werktafel op de goede plek.

Heb je een werkkamer thuis: bekijk de plattegrond en bepaal waar je bureau het beste staat. Als je een plek buitenhuis hebt en een eigen kamer: verschuif ook daar je bureau. (Misschien moet je even toestemming of hulp vragen). Als je een flexplek hebt kies dan het bureau uit die het meest in de commanding position staat.

Ik wens jou vandaag veel Feng Shui energie!