Online training

The Artist's Way


Speciaal aanbod voor lezers van Schrijven Magazine 

Deze aanbieding eindigt over:

85
Dagen
03
Uren
41
Minuten
21
Seconden

Leer hoe je jouw (schrijf)blokkades opruimt en ontdek hoe je de innerlijke criticus kunt gebruiken.

Dit leer je

 • Zelfvertrouwen terugvinden
 • Energie en creativiteit aanboren
 • Dromen realiseren
 • ​Grenzen verleggen
 • Blokkades herkennen en opruimen

Tijdens de training ga je al merken dat jouw creatieve krachten gaan stromen en dat je ze gaat herkennen en gebruiken. Creativiteit is de belangrijkste bron voor schrijvers en andere kunstenaars. 

Boor deze bron aan en leer hoe je steeds makkelijker en lekkerder gaat schrijven.

Een online training volgen

Zo werkt het

In je eigen tempo

Werk aan de training wanneer het jou uitkomt in een veilige besloten leeromgeving.

Waar jij wil

Je kunt de online training overal volgen op een plek die je zelf kiest

Werkt op al je apparaten

Je kunt de training overal volgen: op je tablet, mobiel of desktop

Het boek

Je ontvangt het boek van Julia Cameron zodra je je hebt ingeschreven zodat je snel kunt beginnen.

De expert

Maak kennis met Katja Pronk van de Pronk Academie

coach, yoga docent, communicatie adviseur


Katja heeft enkele jaren geleden The Artist’s Way training gevolgd en raakte zo geïnspireerd dat ze daarna zelf een aantal groepen heeft begeleid met behulp van het boek van Julia Cameron. Deze opzet is nu als online training bij de Pronk Academie te volgen.

Inhoud van de training

Bij elk hoofdstuk uit het boek krijg je in de online leeromgeving audio- en videolessen. Met opdrachten, tips en uitleg. Elke les bestaat uit:

een video of audio met een uitgebreide toelichting op het onderwerp

een audio met uitleg van de opdrachten

een vooruitblik op de volgende week

inspiratie tips en extra informatie

Je gaat wekelijks een Artist Date inplannen en natuurlijk wordt het schrijven van de Ochtendpagina’s een dagelijks ritueel. Na je inschrijving ontvang je een inlognaam en wachtwoord. Dan kun je direct aan de slag. Het boek van Julia Cameron is naar je onderweg.

Alle onderwerpen per week

 • 1
  Veiligheid                                                 
 • 2
  Identiteit
 • 3
  Macht (controle, grip)
 • 4
  Heelheid
 • 5
  Kans
 • 6
  Overvloed
 • 7
  Verbinding
 • 8
  Kracht
 • 9
  Compassie
 • 10
  Zelfbescherming
 • 11
  Autonomie
 • 12
  Vertrouwen

Direct inschrijven

IK MELD ME DIRECT AAN

The Artist's Way

Online programma

12 weken

start wanneer je wilt

 • Start op ieder gewenst moment 
 • check
  Volg de training op iedere gewenste plek
 • Ontvang het boek "The Artist's Way" van Julia Cameron
 • Ontvang een mooi notitieboek
 • check
  Volg de online wekelijkse audio- en videobegeleiding van  Katja Pronk 
€175,-

Speciaal aanbod voor lezers van Schrijven Magazine

 €159,- 

Gun jezelf te leren hoe je jouw creativiteit

maximaal gebruikt bij het schrijven

Actie is geldig tot en met 31 augustus 2019

Reviews

Structuur - motiverend - een hele fijne ervaring!


profile-pic

De online Training van the Artist's Way heeft mij veel inspiratie bijgebracht. Ik heb daar veel geleerd. Het was heel motiverend om iedere week weer een nieuw bericht te ontvangen, naar dat moment keek ik zelfs graag uit! Het gaf mij ook een stukje structuur. En het was, naast een bevestiging, ook een plezierige toevoeging aan de kennis uit het boek. Al met al een hele fijne (leer) ervaring! Bedankt!

Amy

Ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de cursus


profile-pic

The Artist’s Way was een cadeautje aan mezelf. Ik keek er elke week naar uit weer naar ‘de cursus’ te mogen bij Katja. Ik had ontzettend veel plezier op de avonden en ging er met meer energie weg dan dat ik er kwam. Vooral het gezamenlijk optrekken in het proces van deblokkeren en hervinden van onze eigen creativiteit werkte voor mij goed: dat vind ik een stuk prettiger dan in mijn eentje een boek lezen. Ik heb jarenlange overtuigingen doorbroken, ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de oefeningen, teksten en begeleiding uit de cursus, doordat ik daarbij mijn creativiteit maar vooral mijn zelfvertrouwen heb teruggewonnen.

Hanneke Poelmans communicatieadviseur en columnist

Ruimte in mijn hoofd


profile-pic

Schrijven kan dus echt helpen om meer ‘ruimte’ te creëren in mijn hoofd.

Ebelien uit Heino

Mijn creatieve leven


profile-pic

Ik ben na de cursus The Artist's Way minder uren gaan werken en mijn creatieve leven voluit gaan leven. Als symbool heb ik mijn kunstenaarskind gekleid. (Zie galerie). Mijn creatieve leven is te volgen op Instagram connyplomp

Conny Plomp SchrijfPassie

De proefles gaf me een goed indruk


profile-pic

De proefles gaf me een goede indruk van de toegevoegde waarde van deze online cursus t.o.v. alleen het boek lezen/volgen. Het ging wel wat te snel voor mij om het bij te houden in het tempo van de mails. Ik heb meerdere raakvlakken qua interesse met de trainer dus ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

Sonja

Ik denk creatiever, zonder blokkades gaat dat een stuk makkelijker


profile-pic

De training heeft mij geholpen om bewuster in het leven te staan en te genieten van kleine dingen. Ik ben zekerder geworden van mijzelf en van de keuzes die IK maak. Ik merk dat ik daarin ook veel creatiever denk, zonder blokkades gaat dat namelijk een stuk makkelijker. Mijn vriend zei eens dat hij het idee had dat de training vooral egoïstische mensen voortbracht omdat ik ineens allerlei dingen deed die IK leuk of belangrijk vond. Ik vond dat een groot compliment!

Albertine uit Zwolle

Dankzij de begeleiding van Katja kom ik iedere week een stap dichter bij


profile-pic

Omdat ik in Frankrijk woon en nergens een The Artist's Way-groep kon vinden om bij aan te sluiten, besloot ik het boek te lezen en op mijn eentje het programma te starten. Dat ging redelijk goed, tot aan hoofdstuk 8. Daar bleef ik vastzitten. Geen doorkomen aan. Dankzij de wekelijkse sessies met Katja ben ik nu weer ‘on track’. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van een goede begeleiding, en Katja doet dat helemaal fantastisch! Ze stelt de juiste vragen en speelt belangrijke reflecties terug, kortom ze begeleidt me in mijn tocht naar mijn doel. Dat doel zie ik nu duidelijk voor ogen en dankzij de sessies met Katja kom ik iedere week een stap dichter bij.

Els Dumez-Blocken uit Frankrijk

De “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit.


profile-pic

The Artist’s Way is een ontdekkingsreis in 12 weken. Ik heb mijn dromen spelenderwijs omgezet in concrete stappen en voor ik het wist had ik iets moois gemaakt. Ik heb nu mijn eigen bedrijf en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. En dat gaat verbazend makkelijk en snel. En de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit en ik herken welke belemmeringen in mezelf me van de goede dingen afhouden. Het geeft me focus en ik geniet van wat ik aan het doen ben.

Rose uit Amsterdam ondernemer

De creatieve luiken worden echt opengegooid. Je moet het vooral ervaren.


profile-pic

Natalie had als doel voor haarzelf geformuleerd: een eigen atelier om ongestoord te schilderen en de spullen laten liggen zonder dat het gezin er last van heeft, of andersom. Er kwamen allerlei plannen en suggesties langs tijdens de training. Maar niets was haalbaar. Dan maar doorgaan met passen en meten in huis.
Maar toen was er de oplossing: een met eigen handen, en die van veel vrienden en haar partner, gebouwde blokhut. Het was drie maanden na de training. Natalie straalde, en terecht. En ze zei dat dit voor 100% was toe te schrijven aan het volgen van The Artist's Way training. Volgens ons is het voor 100% toe te schrijven aan haar eigen doorzettingsvermogen, creativiteit en energie, maar ik wil best toegeven dat The Artist's Way haar in de juiste richting heeft geduwd. Wat een resultaat.

(Natalie deed mee aan de trainingen The Artist's Way en Ruimte voor Creativiteit)

lees de blog van Katja over het effect van The Artist's Way op Natalie's leven.

Natalie Boswachter

... het heeft me veel gebracht, op relationeel, sociaal en creatief gebied


profile-pic

Goeie cursus! Zonder de begeleiding lukte het me niet om het hele boek te doorlopen. Met wel! En het heeft me veel gebracht, op relationeel, sociaal en creatief gebied. Ook nu de 12 weken voorbij zijn blijf ik er mee bezig. Ik kan me niet zo goed een leven voorstellen zonder de Ochtendpagina’s. Hartelijk dank, Barbara

Barbara

Dank je wel voor het terug vinden van mijn creativiteit!


profile-pic

Beste Katja,

Bedankt voor jouw fijne begeleiding de afgelopen 12 weken. Het is een mooie periode geweest waarin ik heb gehuild om het verdriet van mijn overleden hond, de alzheimer van mijn moeder via mijn gedachten op papier tot werkelijkheid heb zien worden, genoten van al mijn kunstenaarsuitjes, gedeeld wat ik wilde delen en dat is ook deze tekening van Dosha met jou.

Dank je wel voor het terug vinden van mijn creativiteit!

Alle liefs,
Ingrid

Ingrid Lamandassa in-Ki Yoga

Je ontdekt waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Het boek is nu, een half jaar later, af.


profile-pic

In een periode van 4 maanden heb ik met Katja samen The Artist’s Way gedaan. Uit nieuwsgierigheid begon ik ermee. Ik had het boek al eens gelezen, maar samen intensief de hoofdstukken bespreken en de opdrachten doen geeft toch een heel ander resultaat. Ik ben in die periode begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik ontdekte dat je inspiratie wel kunt afdwingen, door gewoon te beginnen. Het boek is nu, een half jaar later, af. Het samen bespreken werkte voor mij als een spiegel. Je ontdekt waar je zelf tijdelijk geen aandacht voor hebt of waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Katja helpt je wekelijks verder met haar oprechte belangstelling en prikkelende vragen.

Stimulerend en inspirerend


profile-pic

Ik heb al jaren The Artist Way in de kast staan. Ik struikelde steeds ergens halverwege. Ik vind de opdrachten uit de proeflessen heel stimulerend en inspirerend. Ik heb me nu eerst ingeschreven voor de waterverf cursus van Siegfried Woldhek. Via hem kwam ik op jullie site. Voorjaar 2021 ga ik vast bij jullie terugkomen voor een van de twee (of misschien wel allebei) cursussen van de proeflessen.

Barbara